23 Sep

Drie nieuwe Krajicek Playgrounds geopend

De feestelijke opening van drie nieuwe Krajicek Playgrounds vond plaats op donderdag 19 september. Een muzikale stoet trok door de straten van Den Haag. De eerste stop was bij Heeswijkplein. Vervolgens ging de stoet door naar Johannes Voetpad. De feestelijke middag werd afgesloten bij de derde nieuwe Playground: Melis Stokepark. Op alle drie de Playgrounds waren de Streetsporters van WSDH aanwezig om de bezoekers in beweging te brengen.

Feestelijke opening

Onder begeleiding van brassband The Legendairs trok de ministoet van Krajicek Playground Heeswijkplein, naar Johannes Voetpad om te eindigen bij het Melis Stokepark. Op elke Playground vond een officieel openingswoord plaats. Er werd grootst uitgepakt tijdens de opening. Op elke playground stond een foodtruck waar de deelnemers iets lekkers konden halen. Van poffertjes, tot baklava en van cappuccino tot bladerdeeghapjes. De buurtsportcoaches van WSDH organiseerden daarnaast sport- en spelactiviteiten. Dit deden zij niet alleen tijdens de opening. Op alle drie de Playgrounds is er een structureel Streetsport aanbod.

Haagse samenwerking

De drie nieuwe Playgrounds zijn onderdeel van een meerjarige samenwerking tussen de Krajicek Foundation en woningcorporaties Staedion, Haag Wonen en Hof Wonen. Samen met de Streetsporters van WSDH zorgen zij voor de mogelijkheid om te sporten en spelen in de buurt. Op deze manier investeren de partijen in de leefbaarheid van de wijken in Den Haag zuidwest. WSDH directeur Job Schenau is positief over deze samenwerking: "Dit is een prachtig voorbeeld van hoe verschillende organisaties daar de schouders onder zetten en daarbij de kracht van sport inzetten om te komen tot resultaten die zowel voor het individu als voor de maatschappij van grote waarde zijn."