20 Sep

De aftrap van WSDH 070 Cup competitie in Champions League stijl

Woensdag 18 september trapten wij de WSDH 070 Cup competitie af bij Krajicek Playground Bokkefort. In deze blog lees je meer over deze aftrap, wat de WSDH 070 Cup precies is en waar wij deze gloednieuwe straatvoetbalcompetitie organiseren!

Wat is de WSDH 070 Cup?

De WSDH 070 Cup is een ‘Streetsport’ toernooi in Den Haag. Nu binnen de sport voetbal, maar ook basketbal en pickleball worden gespeeld met de 070 Cup. Bij het voetbaltoernooi wordt in alle stadsdelen van Den Haag in teams van 5 tegen 5 gespeeld. De teams strijden eerst onderling tegen elkaar op ‘hun’ playground. De beste teams uit de voorrondes, hebben zich gewalificeerd voor de competitie, waar tegen teams uit andere stadsdelen wordt gespeeld. Deze eerste competitiedag is gehouden bij Krajicek Playground Bokkefort. De 4 teams die bovenin eindigen met de competitie, mogen door naar de finale in december!

Het resultaat is maar liefst 1200 kinderen die deelnemen aan dit toernooi over een periode van 9 maanden!

Champions Leage aftrap

Terwijl de Champions League muziek afspeelt, betreden sterspelers van stadsdeel Centrum en Escamp het veld. Helemaal in stijl, want ze dragen speciale 070 Cup tenues - medemogelijk gemaakt door Leergeld Den Haag. De voetballers sluiten aan in een rij op de middellijn van Krajicek Playground Bokkefort. Hier staan ook de 'officials' zoals sportleider (en scheidsrechter) Leroy én als kers op de taart: de vlaggendragers die de boodschap van Respect delen.

Het speciale WSDH 070 Cup Tenue, vastgehouden door Charlie Ortega (Leergeld Den Haag) en Job Schenau (WSDH)

Eerste fluitsignaal en vervolgwedstrijden

Na het officiële gedeelte, mogen de wedstrijden dan eindelijk beginnen. De aanvoerders van beide teams schudden elkaar - en de scheidsrechter - de hand. En daar klinkt het eerste fluitsignaal van sportleider Leroy. Nu gaat de competitie dan écht beginnen. De spelers zijn er klaar voor. Wij hebben actiefoto's gemaakt. Bekijk meer beelden van deze competitie via Instagram!

Op de WSDH 070 Cup pagina staat ook in welke stadsdelen de competitie verder gespeeld wordt:

De WSDH 070 Cup competitie in beeld