01 Okt

Meidenpositionering in het voetbal: Hoe zorgen we ervoor dat meiden zich thuis voelen? 

Het is niet vanzelfsprekend dat meiden zich thuis voelen bij alle voetbalverenigingen. Op 25 september organiseerden wij samen met de KNVB een bijeenkomst over meidenpositionering in het voetbal. In deze blog lees je wat het doel is van deze bijeenkomst, welke voetbalverenigingen er deelnamen en hoe je aan de slag kun gaan met meidenvoetbal.

Het doel van de bijeenkomst bij SV Die Haghe is het creëren van een veilige en inclusieve omgeving. Hiermee kunnen we met elkaar méér meiden behouden en aantrekken.

Tijdens de bijeenkomst, gebaseerd op de KNVB Coaching Girls-module, behandelden we drie belangrijke thema's:

  • "Meiden zijn voetballers",
  • "Hoe leren meiden voetballen"
  • "Meiden faciliteren".

Deze onderwerpen zijn belangrijk om in gedachten te houden bij het opzetten van een succesvolle meidenafdeling. 

De bijeenkomst trok circa 20 deelnemers van 9 verenigingen uit de regio Den Haag. En alle voetbalverenigingen waren actief óf geïnteresseerd in meidenvoetbal. In verschillende groepen werd gewerkt aan interactieve opdrachten. De sessies gaven de deelnemers de ruimte om ideeën en ervaringen uit te wisselen over het werven, behouden en faciliteren van meiden. Het leverde waardevolle inzichten op over hoe verenigingen hun aanpak kunnen verbeteren en zo een welkom gevoel voor meiden kunnen creëren. 

Wij willen de aanwezige verenigingen bedanken: SVV Scheveningen, TAC'90, Quick Steps, HVV Laakkwartier, FC 's Gravenzande, SV Houtwijk, Duindorp SV, RKDEO en VCS. De avond was zowel leerzaam als inspirerend. Wij zijn ervan overtuigd dat de aanwezigen met nieuwe ideeën naar de vereniging zijn teruggegaan.

Zowel de KNVB als WSDH kunnen verenigingen verder ondersteunen bij het opzetten van initiatieven om meer meiden aan te trekken en te behouden in het voetbal. 

Wil je ook aan de slag met meidenvoetbal? Schrijf je dan in voor de KNVB Coaching Girls-modules of neem contact op met ons voor meer informatie.